Vállalkozom, tehát vagyok…

Vállalkozom, tehát vagyok
avagy
magyar családi sorozat a Rendező szemével

 

Férfiak, Apák, Uraim!

Mélyen elgondolkodtatott a minap kiküldött GYERMEKED ÁLMAIT-VÁGYAIT firtató blogbejegyzésem hozzászólásainak vizsgálata. Csak az Anyák oldalán idézett elő válaszreakciót. Holott szerintem nemtől függetlenül tanulhatunk gyermekeinktől. Igen férfiak is, IGEN, Te is!

Részben ennek hatására, részben szempontváltási gyakorlatképpen elképzeltem, hogy egy új, magyar, családi sorozatot rendezek. És bár a sorozat fiktív, a tanulsága nem fikció. Fontos és megoldást váró XI. századi családi-helyzetképet diagnosztizál.

Sorozat a magyar KKV vállalkozóinak mindennapjait taglalja. És én mit üzleti motivációs előadó kötelességemnek érzem, hogy időnként legalább a családi és üzleti élet egyensúlyának fontossága mellett emeljek virtuálisan szót!
Első pontként a kapcsolatrendszereket
és szerepeket tisztázom.

Van címünk, vágjunk bele a szereposztásba. Itt hamar a zavartság okozta mini-pánik roham uralkodott el a rendezőn.

 

Szerepek, hát ugye szükség van női és férfi szerepekre, akik ugye egy családot alkotnak.
De kezdődik is
a ki-kicsoda a 21. században dilemma?

Férfi: Racionális- tekintéllyel bír, megteremti a családja egzisztenciáját, van élettapasztalata, merész, erős, megoldja a problémákat, biztonságot nyújt. Eközben képes érzelmei kifejezésével tiszteletet kivívni.

Várjunk ez biztos a férfi? Ez lehetne egy nő is, akit az üzlet edzett…

A lényeg, hogy jó Apa az lehet, aki egyszerre racionális, de képes érzelmekkel élni, azokról beszélni, azokat elismerni, megismerni, megélni és érzelmeket közvetíteni családja felé.

Ideáig el is jutottam, tisztáztam mit várok el a sorozatom Vállalkozó Apukájától, akkor jött a lelkembe-eszembe hasító felismerés.

 

Miért van az akkor, hogy blogolvasó, racionális, Vállalkozó Apuka, mint TE,
nem tudja, miről álmodik a gyereke?

Hiszen az álmok, céllá formálása nagyon is racionalitás kérdése. Ez segíti a mindennapi helytállást, a tartalommal bíró, érdemes és boldog élet kialakítását és megélését.

 

Ezt viszont tanulni kell együtt a gyerekkel és azon dolgozni, hogy neki előbb, gyorsabban menjen, hiszen ez a sikeres élet titka.

 

Már csak egy kérdés Apuka. Te tudod, miről álmodik a gyereked?

Remélem igen, csak nem írtad le ide a legutóbb. Akkor MOST írd le ide a hozzászólások közé, hogy tanulhasson belőle minél több család!

A Te Üzleti és Magánéleti Sikereidért:

 

Attila

U.i: Ha érdekel a legutóbbi blogbejegyzés, ami ezt a mostanit ’előidézte’ kattints ide: www.valositsd-meg-uzleti-almaidat.hu/raketa

U.i2: Bár most kissé paradox módon a Férfiakhoz, Apákhoz szóltam nőnapon. Hölgyeim, köszönet, hogy támogatjátok a gyermeket álmai útján. Tegyétek ezt továbbra is! Tegyetek minden nap valamit a család álmaiért-céljaiért! Sok Sikert Nőnapra és egyáltalán!

 

Hozzászólások

Mi az, amit a férfiak tudnak, tudni akarnak, tudni vélnek...

Én személy szerint nem hiszem, hogy a férfiak, akik családapák is, nem tudják mit is akar gyermekük. Egyszerűbb úgy tenni, mintha nem akarnának tudni róla, mert így az anyákra marad a "mindentudás" hatalma, a megvalósítás, a küzdés művészete a családon belül. Így egyszerűen kényelmes a férfi élete. Ők már csak ilyenek. Szeretik, (szeretnék) ha kiszolgálnánk őket, törödnénk helyettük is a gyerekekkel, mert az fárasztó... Ők meg csak hagy alkossanak! Tudni vélik igazukat, mely szerint a megvan mindenkinek a családban a szerepe. Aztán ez így száll generációról generációra.
Én 3 lány!gyermekes (7, 12,13) édesanya vagyok. Pontosan tudom, mit akarnak gyermekeim, segítem is őket ebben. Azt is pontosan tudom, hogy férjem is tudja, aki -hozzáteszem: a világ legrendesebb férje és apukája!- melyik lánya mit akar, mégis én terelgetem őket és foglalkozom vágyaikkal. Ők már most tudják, hogy mit várhatnak Apától és mit tőlem. Azt is tudják, hogy milyen férfit akarnak majd....
Egy szóval: én megvédem a férfiakat, mert tudják ők mit akarnak ők és gyermekeik is, csak nem akarják, hogy mi is tudjunk erről. Mi meg úgy csinálunk, mintha nem tudnánk :)

Íme mai Üzleti Inspirációja:

"A félénket is bátorrá teszi a szükség."
(Sallustius)

"Ne a bajaidat tartsd számon, hanem mindazon jót, amelyben részesültél. "
(ókori kínai mondás)

"Az okos ember a saját tapasztalataiból tanul,
a másokéból karriert csinál."

"A jellem képesség arra, hogy megvalósítsuk elhatározásunkat, amikor a döntésünket kiváltó hangulat már elmúlt.
(Brian Tracy)

"A jól megcsinált dolog jobb, mint a jól elmondott."
(Benjamin Franklin)

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
Ellenőrző mező
A következő ellenőrző kérdés azért szükséges, hogy elkerüljük a spam-robotok bejegyzéseit. Kérlek, töltsd ki a mezőt.
1 + 2 =
Add össze a fenti két számot, és írd a beviteli mezőbe. pl.: 1+3=4