A „Chicago-i borbély”

Azaz milyen vállalkozói tanácsokat tud nekünk adni Steve bácsi Chicago-ból?

Gyere és tanulj a 40 éves IGAZI KAPITALISTA vállalkozói tapasztalattal rendelkező Steve bácsitól!

Idén áprilisban, mint ebben a blog-ban már olvashattad Chicago-ban jártam, ahol nem csak Wolf Gáborral és Janata Krisztával vacsoráztam egy steak hause-ban, hanem a már 40 éve Chicago-ban élő és dolgozó Steve bácsival.

Aki

  • 1969-ben második (első alkalommal elkapták a jugoszláv határőrök) próbálkozásra tudta elhagyni az országot az akkor 25 éves Árvai István, azaz Steve bácsi.
  • 3 évvel később az első fodrász üzletét nyitotta meg Chicago-ban.
  • 40 év amerikai vállalkozói tapasztalattal és gyakorlattal a háta mögött még mindig vannak olyan vendégei, akik még mindig visszajárnak hozzá!
  • Pár éve idehaza Magyarországon is elindított egy azóta folyamatosan növekvő vállalkozást unokaöccsével, akit korábban kivitt Chicago-ba tanulmányozni az amerikai vállalkozói kultúrát.

És még csak mesélt és mesélt, s én már akkor áprilisban elhatároztam, hogy amikor hazalátogat, akkor meginterjúzom őt, mivel az Ő tapasztalatiból mindenkinek tanulnia kell.

Ez az interjú meg is történt pár napja.

Ebben az interjúban a következőkre voltam kíváncsi:

  • Mi az oka annak, hogy azok a magyar, akik külföldön próbálnak szerencsét nagyobb arányban lesznek sikeresebbek,mint akik itthon próbálkoznak?
  • Mitől más az amerikai vállalkozói kultúra?
  • Hogyan viszonyulnak az amerikai vállalkozók az adózáshoz?
  • Mi volt Steve bácsi titka, hogy a vendégei 40 éven keresztül is őt választották?
  • Mit tanított unokaöccsének az amerikai vállalkozásokról?
  • Hogyan sikerült a kis családi pékségből pár év alatt egy profin szervezett kenyérgyárat teremteniük?

Gyere, az alábbi linkre kattintva töltsd le , vagy a lejátszót elindítva hallgasd meg legalább HÁROMSZOR az interjút, és jegyzetelj!

>>> LETÖLTHETŐ INTERJÚ [MP3] <<<

Továbbá, kérlek itt a blog-ban oszd meg AHA élményeidet és tapasztalataidat, valamint, hogy ezek alapján mit tervezel változtatni a vállalkozásodban!

Továbbra is a Te üzleti sikereidért!

Attila

Hozzászólások

Fantasztikus történet!

Fantasztikus történet! Imádom az ilyen sikersztorikat, nagyon lelkesítőek!
Ez is azt a mondást támasztja alá, hogy "Aki meg akar csinálni valamit, az módszert keres hozzá, aki meg nem, az kifogást."
Többször is meghallgattam, annyira tetszett.

Nagyon jó interjú

Nagyon jó interjú volt,köszönöm!Többször is meghallgattam,jegyzeteltem és István bácsit -ismeretlenül is- egy példaképpé választottam. Az interjút letöltöttem és most elküldöm néhány emberkének a csoportomból,hátha István bácsinak jobban elhiszik,amit már régóta papolok nekik...
Köszi szépen még1x,hogy meghallgathattam.

Itthon is

lehet szinte nulla tőkéből "egy szál gatyában" vállalkozást indítani, csak sokan nem hisznek ebben.
Pont tegnap keresett fel egy ügyfél, hogy volt egy vállalkozóknak szóló előadáson, és ott azt mondta az előadó, hogy ha nincs tőkéje, bele se fogjon semmibe ,mert nincs esélye.
Teljesen elvette a kedvét még az élettől is, ezután keresett fel.
Nagyon tetszik az interjú, mert pontosan azokra a dolgokra mutat rá, amik, ha hiányoznak egy vállalkozóból, csak "nyüglődni" fog.
Hihetetlen akaraterő, nyomulás, kristálytiszta célok, folyamatos tervezés stb.

Simply amazing! Much

Simply amazing! Much Love.

Eric

Hi Papa

I can't understand a word of this but we're looking forward to seeing you in NY!
You're famous!
Much love,
Sean

Amazing to see my father make

Amazing to see my father make his debut on the world wide web, sharing his story! Thanks for sending to me.
I wish I could type in Hungarian, but this will have to do in English. My sincere gratitude, Juliana.

Ami megragadott

Nincs új a nap alatt, nálunk is ezt tanítják a szakemberek. Ezt olvashatjuk a könyvekben.
Akarnak valamit elérni és a legjobbat adják magukból Szerintem ez a kulcs.
A siker titka, hogy mindig előre akartam menni és többet akartam. Rendszeres továbbképzés.
Sok munka van mögötte, ott sincs semmi ajándékba.
Ne állj meg ahol vagy, mindig előre törni.
Én ezeket ragadtam ki az interjúból.

Amerikába aki kiment az mind

Amerikába aki kiment az mind akart valami többet, ezért a vállalkozói krém ott van. Ha mondjuk a Mónika vagy a Joshi barát vendégei mentek volna ki akkor most amerika lenne a legszegényebb gazdaság. Mivel ezeket a népeket kell eltartani, nincs esély csökkentett vállalkozóbarát intézkedésekre. De aki többet akar itt is boldogul most, csak ne felejtse kikészíteni a fogkefét törölközőt szappant az előszobába, még akkor is ha mindent becsületesen csinál, mert akivel üzletelsz az nem biztos hogy az is így gondolkozik.

Köszönöm a riport-élményt

Számomra nagy élmény volt hallgatni az "amerikai álom"beteljesülését.A disszidálásos sztori is remek volt,hisz gyerekkoromban mindig ezt terveztem én is,de "kalandvágyból"itthon maradtam:-)
Az egész tanulsága szerintem az,hogy Amerikában egy egészen más nézőpont uralkodik és éppen ezért minden kicsit jobban is működik .Van még mit tanulnunk!!!
De...
Azért én úgy gondolom,hogy itt a "történelmi" ó-világban úgy kell ezeket a dolgokat csinálni,ahogy itt elfogadják(lásd az osztrák része a sztorinak:idegen soha nem lesz osztrák!)A magyar sajátosságról pedig még annyit:a chicagói külváros és egy Magyar külváros nem ugyanaz.
Ezektől függetlenül boldogulni itt is lehet:hittel,kitartással,akarattal és munkával.
Ehhez kívánok mindenkinek sok sikert itthon vagy Amerikában!

Már csomagolok is!

Inspiráló interjú, köszönöm! Ma is sok fiatal megy ki külföldre... Egyre több. Mi is készülünk. Már majdnem mindent felszámoltunk itthon.

Adó ügyben rosszul kérdeztél, ilyen kérdésre nem tud választ adni a Steve, mert nem ismeri a magyar adó rendszert (lsd.: hatalmas adó van a cigin az USA-ban -> itthon is; minden tranzakciónál fizetünk adót -> itthon is; stb.). Az adóoptimalizálás különben is angolszász találmány. Nehogy azt gondoljuk már, hogy az amerikai vállalkozó nem akar adót optimalizálni!!! Sőt... Neki még több adóoptimalizálási technika és tanácsadó áll rendelkezésre - ráadásul globálisan, ráadásul a seychelles-i irodában beszélnek angolul. (Nekünk is egyre több van, de még mindig töredéke.) Azt lenne érdemes összehasonlítani, hogy mennyi marad a vállalkozónál összességében x összegű profit után, na meg mennyit/milyen minőségben kap közszolgáltatást az államtól az, aki befizeti az adót. Ja, hogy itt nem a szolgáltatásba megy el az adó legnagyobb hányada, hanem kifolyik a rendszerből?! Nem kellene elfelejteni a "közszolgáknak", hogy kinek a fején taposnak!

Ez sokkal egyszerűbb kérdés, és nem arról szól, hogy megfejtsük a magyar vállalkozók adó-pszichográfiáját. Ugyanis az ugyan olyan, mint az amerikainak, meg a svédnek, meg a kínainak...

Szerintem

Inspiráló és gondolatébresztő az interjú, mert megmutatja, hogy ha valamit igazán akarsz, akkor azt el tudod érni. Mindössze két dolog kell hozzá: határozott cél, és akaraterő, hogy véghez is tudd vinni, még akkor is ha ez az út viszontagságos. Ami pedig mindezeket remekül kiegészíti ha van belül egy igény, egy vágy arra, hogy folyamatosan fejlődj, egyre többet érj el az életben, azaz ne dőlj hátra kényelmesen ott ahol most vagy...

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
Ellenőrző mező
A következő ellenőrző kérdés azért szükséges, hogy elkerüljük a spam-robotok bejegyzéseit. Kérlek, töltsd ki a mezőt.
3 + 7 =
Add össze a fenti két számot, és írd a beviteli mezőbe. pl.: 1+3=4