Miért nem olimpiai szám a rakéta-vezetés?

Miért nem olimpiai szám a rakéta-vezetés?
avagy
Te hogyan őrzöd gyermeked álmait?
 
 
Kedves Álommegvalósító Cégvezetők, Szülők!
 
Be kell vallanom motivációs előadóként – naponta szembesülök avval, milyen nehéz a felnőtteknek álmodozni, célokat és főként pontos, stabil-hívó erejű célt kitűzni.
 
Talán éppen ezért figyelem mindig lenyűgözve a gyerekeket, akik olyan nyílt tekintettel, büszke mosollyal éneklő hangon kijelentik: „én olimpiai bajnok rakéta-vezető leszek”. A kétség leghalványabb jelenléte nélkül. És akkor erre mit mond a szülő:
Kisfiam az nem rakéta-vezető, hanem Asztronauta és az NEM olimpiai szám…

????

 És miért nem olimpiai szám a rakéta-vezetés?


Miért nem olimpiai szám a rakéta-vezetés?
Vagy azt is kérdezhetném, miért múlik el így a világ dicsősége?
 
Persze mondhatnánk, hogy olimpiai szám az lehet, amit a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Végrehajtó Bizottsága jóvá hagy. És a rakéta-vezetést egyelőre nem hagyta jóvá. Viszont a mai tendencia azt mutatja, hogy azok a sportok kerülnek be az olimpiára, amik sok embert és sok szponzort nyernek meg. (Rúdtánc, Női ökölvívás, esetleg gördeszka) Ilyen alapon miért lenne abszolút lehetetlen, hogy a rakéta-vezetés is az legyen.
 
Nos. Mindegy is, amiről tulajdonképpen szó van itt az az, hogy a Kisfiam nagyon konkrét elképzelését, álmát, ilyen ’lényegtelen apróságokkal’ törjük le…
 
Te vajon tudod, mire vágyik a gyermeked igazán?
 
Nemcsak azt kérdem, mi akar lenni. Tudod-e mit akar birtokolni (autót, házat, kisállatot, tárgyakat)? Kivel akar barátkozni? Általánosságban, hogyan festi le jövőjét?
 
Írd meg a ide a Blogba, mire vágyik és hogyan őrzöd álmát!
 
Mert nem titkolt célom egy kicsit gyermeked álmodozását segíteni.
 
Ha most elvégzed ezt a rövid előkészítő feladatot, akkor a következő, holnaputáni blog bejegyzésben bemutatásra kerülő Gyermek Célkitűzési Anyagot érdemben fogod tudni hasznosítani.
 
Mi a teendőd?
 
  • Jegyezd fel ide a blogba, hogy mire vágyik a gyermeked úgy igazán.
    • Figyelem elképzelhető, hogy őt is faggatnod kell erről!
    • Gondold végig miket szokott vágyaiként emlegetni Neked!
  • Írd le azt is, mit teszel, hogy ezeket az álmokat közösen dédelgessétek, hogy erőt adjanak Gyermekednek!
    • Ez részben jó tanács lehet a többi szülő társnak, de Téged is megerősít, hogy szülőként jó úton jársz!
 
 
 
Írd le tehát most, hogy Te hogyan őrzöd gyermeked álmát! Legyen ez egy szép, de nagy feladat Neked Célmegvalósító Szülőként!
 
 
A Te Üzleti és Családi Sikereidért:
 
Attila
 
U.i.: Este szánj egy kis időt erre a nagyon fontos szülői feladatra és jegyezd le ide a blogba, mire vágyik a gyermeked és mit teszel, hogy ez az álomkép minden nap vele éljen!
 
U.i2: Azért is érdemes elvégezni a gyakorlatot, mert nagyon sokat tanulhatsz Gyermekedtől Célkitűzés terén :)

Hozzászólások

álom-akarom

Gyermekeim 3 és 6 évesek. A kicsi semmit nem szeretne, ő mindent "akar". De amióta pja-t ismerjük, ezt már nem korrigáljuk. :-) (és mindent el is ér )A nagy fiam még sok mindent szeretne, és kevés dolgot akar. Vissza neveljük őt az akarásra. (kevesebb dologért harcol. hamarabb feladná, ha nem támogatnánk akaratát) Nem tudom miről álmodnak, mert úgy érzem ehhez még kicsik. De a nagyfiúnak már van igazi, rajzolt, ragasztott, "bőség képe"! Milyen lesz, ha eléri a célját, a 6.szülinapi partit. :-)

Sziasztok! Gyermekeim (fiam

Sziasztok!
Gyermekeim (fiam 22, lányom 20 éves)vágyait, álmait olykor elérhetetlennek tartottuk, s " a fellegekből visszahoztuk őket a földre". Most már tudom, hogy ez nem volt helyes. Másképp látom már a jövőt. Fiamnak régóta merész elképzelése van a a jövőjéről. Lányom a közelmúltig nem hitt magában, kereste az utat. Mára határozott, célratörő lett, s dolgozik hogy akár a tanulmányait is finanszírozni tudja. Segítségemmel saját üzletét is építi.
Kötelező olvasmányként ajánlottam mindkettőjüknek többek között Bob Proctor könyvét is. Olykor fel is olvasok a könyvből, hogy beleivódjon elméjükbe a sok fontos és hasznos gondolatat.

Sziasztok! Az én lányom 22

Sziasztok!

Az én lányom 22 éves.
Valamikor az volt az álma,hogy a kenguruk földjén éljen,
és lovai legyenek és a delfinekkel úszkáljon.

Ma miről álmodik?
Megmondom őszintén,nem tudom.
Ill. egyet tudok piros Ferrarit akar.
Meg piros Mini Morris-t bevásárlóautónak.

Mindenesetre írtam neki a Facebookon,
(ő most épp Londonban él)remélem,válaszol is rá...

:D

Egy ismerős 10 éves kislány

Egy ismerős 10 éves kislány lakberendezőként szeretne dolgozni. Ebből adódóan áttetsző és mozgaható szobafalakat álmodott a házába, ahol kortól függetlenül együtt él a családja több generációja. Autó helyett lovon akar közlekedni és nem akar férjhez menni.
A saját gyerekeim (18,21,23)sajnos most éppen nem mernek álmodni, vagy már nem tudják megfogalmazni, mert az élettapasztalataik kiírtották belőlük a vágyakozást. Csupán tudják, hogy mit kell tenniük a "boldogulásért". Iszonyatos erőfeszítéssel tanulnak és mellette dolgoznak a tandíjért,és persze a bulik költségeiért. Pár éve még fagyi zabáló McDonald's tulajdonos, medencéből telefonálgató üzletember, a Moszkva téri "posta-palotából" a világ legnagyobb fitness centrumát létrehozó üzletasszony volt a válasz. Mivel ritkán tudunk bizalmasan beszélgetni, nehéz visszahozni a gyerekkori hangulatot, azt a totális bizalmat, amit a felnőtté válás során ösztönösen felülír az "én jobban tudom". Én igyekeztem minden alapfogalmat beléjük tölteni,értékes készségeiket fejleszteni, most már az ő dolguk tovább nevelni magukat. Mindenesetre folyamatosan mesélek az álommegvalósító technikáról. Azért havonta megkapom, hogy milyen szerencsések, hogy én vagyok az anyjuk.

Sziasztok! Az én gyermekeim

Sziasztok!

Az én gyermekeim még picik. 3(kisfiú)és 4 (kislány)évesek. A kislányomnak vannak állmai:
-sokszor menjünk nyaralni
-legyen saját kiskutyája
-emeletes ágy
-hercegnő ruha
-hercegnő cipő
-balerina ruha, táncolni akar járni
A kisfiamnak nincsenek ennyire konkrét vágyai, egyet- kettőt elcsent a kislányomtól(sok nyaralás, kutya) de leginkább egy kistestvért szeretne:))
Bármit szeretnének is(ez még nálunk legtöbbször fellángolás szerű)mindíg azt játszuk, hogy képezjék el, hogy már az Övék....stb(nagyjából elmondtam nekik a "titkot" az Ő nyelvükön, tehát Ők már ezen nőnek fel.)mi lenne akkor... Minden este hálát adunk az egészségért, boldogságért, bőségért, szeretetért.....melyben élünk, részesülünk. "Felnőttként" kezelem Őket, mindent elmondok Nekik(főként amit ugye megkérdeznek)csak az Ő nyelvezetükön.
Még kicsik, de már most értik, hogy ha nagyobb kaliberű céljuk van, akkor arra gyűjtögetni kell, és a pénzen nem veszek sok haszontalon dolgot(100.baba......)hanem a fotnos dolgok érdekében, lemondunk a nem annyira fontos vágyainkról:) Ha erről megfeledkeznének(szoktak:))akkor figyelmeztetem Őket a "C1"-es céljükra, s akkor ugyan kicsit nehezen, de visszatalálnak az útra:)

Az én lányom

Sziasztok, az én 11 éves lányom MBI kosárbajnok lesz :), és ha kiöregedett, kosáredző. :)
Egy nagykertes házban fog lakni, lovakkal. Lesz még a most meglévő kutyája mellett 2-3, nyulai és kopasz tengerimalaca is. Az autója márkája momentán hetente változik, de sportautó lesz, az nyilvánvaló.
Nagyon nem kell támogatni - hat éve kosarazik, abszolút töretlen lelkesedéssel. Egészen konkrétan tudja, hogy a Testnevelési Egyetemre fog járni. Még azt is utcára pontosan megnézte, hogy milyen kerülő úton kell mennie, hogy rövid idő alatt beérjen nagy forgalomban is :) (Most Budapest mellett lakunk).
Hogy mégis mit teszek? Hát, határtalan büszkeséggel evidenciaként kezelem a terveit, természetesen. De emellett rendszeresen színezgetjük a felnőtt életét, főleg, ami a lókérdést illeti. Jókat szoktunk röhögni, mert a reggeli kilovaglás az én nyugdíjas terveimbe is nagyon belefér. Most még :)

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
Ellenőrző mező
A következő ellenőrző kérdés azért szükséges, hogy elkerüljük a spam-robotok bejegyzéseit. Kérlek, töltsd ki a mezőt.
1 + 2 =
Add össze a fenti két számot, és írd a beviteli mezőbe. pl.: 1+3=4