A pénzügyi tervezés titkai

A pénzügyi tervezés titkai

1. lecke: Hogyan küldtek padlóra üzleti mentoraim 3 alkalommal, amíg végül olyan pénzügyi tervet állítottam össze, amellyel nem vakon vágtam bele az új vállalkozás indításába? Azaz a pénzügyi tervezés titkai

A 2010-es üzleti évem legnagyobb új tudás eleme az üzleti tervezés volt!
Szerelmes lettem a vállalkozási ötletembe!
Komolyam mondom! Csak azzal keltem és azzal feküdtem, hogy milyen fantasztikus ez az ötlet. Mármint az üzleti könyvek kiadása. Mindenkinek erről beszéltem, és állandóan magas hőfokon égtem ezzel kapcsolatban.

Azonban a korábbi üzleti-vállalkozási tapasztalataimból már tudtam, hogy üzleti terv nélkül nekivágni, komolytalan lenne.

Így nekiálltam tanítót keresni ebben a témában. Mondhatnám, hogy „mákom volt”, de ezt Te is és én is tudjuk, hogy a szerencse csak annyit jelent, hogy a felkészültséged találkozik a lehetőséggel. Nos, én egy trénert, egy szakembert kerestem, akitől megtanulhatom a pénzügyi-üzleti tervezés alapjait, illetve olyan cégvezetőkkel akartam megbeszélni akikben megbízok és akik már jelentős éles helyzetbeli tapasztalattal rendelkeznek pénzügyi tervezés területén.

Íme az utam és tanulmányaim:

 1. Meg is találtam Jagodics Tamás személyében a trénert, akik izig-vérig magyar vállalkozó és a saját bőrén tanulta meg a cégépítés és vállalkozás fejlesztés alapjait.
  1. Először részt vettem egy zseniális pénzügyi tervező műhelygyakorlaton, amit Tamás felkészült kollégáival tartott. Itt megértettem az összefüggéseket és végre valaki, nem KÖNYVELŐI szemmel elmagyarázta és megértette velem, hogyan kell és érdemes egy projektre vagy vállalkozásra egy valós pénzügyi tervet felállítani. A nap végére magam raktam össze a könyvkiadóra vonatkozó üzleti tervemet.

  2. Majd kértem Tamástól személyes konzultációkat.

   1. Bemutattam a tervemet, Tamás lefikázta és adott újabb szempontokat, hogyan fejlesszem tovább!

   2. Újra bemutattam a 2. tervemet, már nem fikázta, mivel látta rajtam, hogy eltökélt vagyok, de egy egyszerű megtérülés számítással azt mutatta be, hogy ha minden úgy marad, ahogy akkor terveztem, akkor ez egy nagy pénzügyi bukás lesz. Csak ültem és zakatolt a fejem, mivel tudtam, hogy ez a projekt sikerre van ítélve, de még nem találtam meg a megfelelő szempontokat. Tamás a végén csak annyit mondott, hogy figyelj, „ez egy szép álom, de üzletileg nem jó!” Letörve, mint a bili füle mentem haza…

De nem hagytam annyiban. További infókat gyűjtöttem a könyvkiadásról és a könyvértékesítésről-könyvmarketingről. Kiadókkal, szakértőkkel konzultáltam, és bújtam az amerikai website-okat. Míg egyszer csak jött egy merész ötletem. Felnyúltam a könyves polcra és levettem az egyik kedvenc könyvemet, Donald Trump, Think Big!=Gondolkodj nagyban! című könyvét. Belelapoztam és átjárt Trump ereje. „Igen, én kicsiben gondolkodom.” Biztonsági játékra játszom, de azzal nem lehet pénzügyileg megvalósítani az álmomat. Két döntést hoztam:

    1. A pénzügyi tervet addig módosítom, amíg a számok ki nem adják azt az eredményt, amiért érdemes belekezdeni ebbe a vállalkozásba!

    2. Kiadom Donald Trump könyvét, mivel ha nekem segít, akkor tudom, hogy minden magyar cégvezetőnek és vállalkozónak tud segíteni. Ebből a gondolatból valóság lett 2010 szeptemberében: itt tudod megszerezni akár 33 %-os karácsonyi kedvezménnyel Donald Trump fantasztikus, Gondolkodj nagyban és csapj oda keményen! c. könyvét. www.pongorkiado.hu

   1. Mastermind csapatomnak bemutattam a harmadik pénzügyi tervet, és arra kértem a cégvezető-vállalkozó barátaimat, hogy beszéljenek le engem erről a bizniszről. Majd 2 órán át tették fel nekem a kekec kérdéseiket. Harmadszor is padlóra küldtek, de aztán ennek a kemény 2 órás „lebeszélő” akciónak végére bennem eldőlt:

Ezt az üzleti könyvkiadó bizniszt megcsinálom!

Mivel tudom, hogy a magyar vállalkozóknak-cégvezetőknek szükségük van olyan tananyagokra, ismeretekre és motivációra, amelyek eddig nem érhetőek el magyar nyelven, s ezzel az üzleti tevékenységemmel valóban gyorsabban és nagyobb sikerrel tudom megvalósítani küldetésem és eredeti üzleti célom, hogy

Kedves Cégvezetőtársam!
Nagy örömmel osztom meg veled összes tapasztalatom. Mivel hiszem, hogy ezekből Te is inspirációt, ötletet és hitet tudsz meríteni. Ha én képes vagyok rá, akkor Te is!

A Te üzleti sikereidért!

Attila

Ui. a következő leckében az egyik legizgalmasabb rész következik:
2.lecke - Miért akarják majd nekem adni a figyelmüket és a pénzüket a vevőink? Azaz a marketing tervezés és piackutatás titkai.

Uui: amennyiben még nincs meg Neked Donald Trump fantasztikus könyve a Gondolkodj nagyban és csapj oda keményen! akár 33 %-os karácsonyi kedvezménnyel tudod megrendelni a www.pongorkiado.hu webshopban!

Hozzászólások

Hello My name is Mrs Grace I

Hello My name is Mrs Grace I want to thank Mr Morris for helping me with my loan funds of $170,000.00. If you are interested in a loan please contact him so that he can also help you too his loan do not take long in 24 hours time my loan was in my account anyone that need an urgent and trusted loan should contact him now he is a God sent and a good person his email is. mikemorrisfinancegroup@gmail.com I am happy to write this here because there are many peopel out there that need this help too. if you really need help without been delay as I was delay before this is the right loan company to contact without delay: Email: mikemorrisfinancegroup@gmail.com And they are located in the European part of the world.

Megfizethető XMAS HITELEK

Megfizethető XMAS HITELEK

Hello mindenkinek, itt jön egy megfizethető Xmas Hitel ajánlat, amely megváltoztatja az életét, tanúvallomás, hogyan kerültem a hitel MÓDOSÍTÁSA tört LIFE családom nevem Mrs. Clency Dexter. Élek USA Florida és én vagyok a boldog nő ma? Mondtam én oldalamra, hogy minden hitel hitelező, hogy lehet változtatni az én Broke Élet és hogy a családom, utalok a személy, aki keres kölcsönnel. Adtak boldogság nekem és a családomnak, szüksége volt egy kölcsön $ 250,000.00 kezdeni az életem egész, mint egy özvegy, 3 gyerek értettem ezt a becsületes és istenfélő hitel hitelező társaság internetes hogy segített nekem egy kölcsön $ 250,000.00 USA dollár, azok valóban istenfélő emberek, a munka egy jó hírű hitel cég. Ha van szükségük a hitel, és 100% -ban biztos, hogy fizesse vissza a kölcsönt, kérjük lépjen kapcsolatba velük, és kérem, mondja meg nekik, hogy Mrs., Clency említett téged nekik. kapcsolati keresztül E_mail: rathancharodloancompany@gmail.com

Megfizethető XMAS HITELEK

http://www.valositsd-meg-uzleti-almaidat.hu/penzterv-titkai

Szüksége van egy hitel o segítséget számláznak o ugye pénz kell o segítségével a saját üzleti kapcsolatba velünk, mint mi adja ki kölcsön alacsony, mint 2% -os kamatláb is adunk a hosszú és rövid idő lejárta ha érdekli akkor lépjen kapcsolatba nekünk e-mailben andmoris@yahoo.com további információkért a kölcsönt.

Köszönöm.

Mr. Anderson.

Kedves Attila! A

Kedves Attila!

A marketingexpón a lufi durrogtatás közben nyertem egy könyvcsomagot, hálás vagyok neked érte és köszönöm. Az egyik éppen Donald Trump könyve volt. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki tágítani akarja a látókörét és lehetőségeit!

Donald Trump fantasztikus

Donald Trump fantasztikus könyve a Gondolkodj nagyban és csapj oda keményen! számomra igazi kincsesbánya. Köszönöm, hogy elolvashattam. Most értettem meg, hogy a szenvedélyen múlik a sikerünk és a bukásunk.
Kívánom, hogy az eredmények szárnyalják túl minden képzeletedet!

Köszönöm Attila

Hogyan kell tervezni?

1.A pénzügyi tervet addig módosítom, amíg a számok ki nem adják azt az eredményt, amiért érdemes belekezdeni ebbe a vállalkozásba!

Szerintem nincs sok értelme a tervezésnek, mert az ember a végén elhiszi hogy igaz az amit leírt.

Kedves Tibor! Kösz az

Kedves Tibor!

Kösz az ötletet! Csinálok egy extrém sport pályát: gyertya nélkül kell rohanni egy koromsötét labirintusban...

Elszántság és kitartás na meg

Elszántság és kitartás na meg a jó mentor/ok meghozzák jutalmukat...
Attila, öröm volt olvasni, köszönöm!

Küldetés

Hajrá Attila ! És szép Karácsonyt !

barátsággal :

Laci

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
Ellenőrző mező
A következő ellenőrző kérdés azért szükséges, hogy elkerüljük a spam-robotok bejegyzéseit. Kérlek, töltsd ki a mezőt.
1 + 14 =
Add össze a fenti két számot, és írd a beviteli mezőbe. pl.: 1+3=4