A második találós kérdés vállalkozói mentalitású embereknek!

Honnan merítesz erőt, kitartást, amikor úgy érzed „minden ellened esküdött”?

„A vereség csak az elmédben létezik. Senkit nem tudnak legyőzni addig, amíg ő el nem hiszi valóságként, hogy legyőzték. Számomra a vereség csak átmeneti; és egyetlen célja, hogy sürgessen arra, hogy nagyobb erőfeszítést tegyek a célom elérésére. A vereség egyszerűen közli velem, hogy valami rossz van abban, ahogy csinálom a dolgom; a vereség nem más, mint egy út a siker és az igazság felé.”

Bruce Lee
1940-1973, harcművész, színész és író

Nos, mi a Te módszered? Kérlek, írd ide a blogba, hadd tanuljunk tőled!

A Te üzleti sikereidért!

Attila

Hozzászólások

Erőforrás

Saját magamból és amióta gyerekem van, belőle.
Életem során már sokszor csaptak össze a hullámok a fejem felett.
Ilyenkor levontam a következtetéseket, hátrahagytam a rosszat és más irányba fordultam.
Mindig tudtam, mit szeretnék és előbb-utóbb el is értem.
Tanács: Magunkat sajnálni, másokat hibáztatni lehet, de nem érdemes!

Amikor "minden ellenem esküdött"?

Átgondolom azt,mennyi mindent elértem ezidáig,függetlenül attól,hogy ezt -akkor- mennyire kevésnek érzem.
Ránézek a "vágytablómra",előveszem a "motivációs mappámat" és megnézem,elolvasom az önmegerősítő mondataimat vagy meghallgatok néhány számot a kedvenc előadóimtól vagy kimegyek a zöldbe,"hallgatni" a csendet vagy "kivonom magam a forgalomból" /1-2-3 nap semmi üzlet/,de ami mindig talpraállít és újraindít,az az,hogy elképzelem,fekszem az ágyon,éppen elhagyni készülök a földi világot,lepergetem életem filmjét és elmondhatom,a gyerekemet,unokáimról gondoskodtam,valamint a Földet szebben-jobban hagyom itt,mint amilyen akkor volt,amikor rátaláltam. Érdemes volt élnem...

módszereim

sziasztok,

módszereim amik előbbre visznek:
- céltablóm, célmappám
- siker mappám
- arra gondolok amit eddig elértem és hálát adok érte
- egy jó inspiráló Skype beszélgetés Attilával, vagy valamelyik MM csapattaggal
- saját milliárdos személyiség profilom átolvasása
- saját szokás profilom átolvasása
- vágyvideóm megnézése
- inspirációs cd dvd hallgatás nézés
- kedvenc zenéim hallgatása
- egy brutálisan erős edzés ami teljesen kikapcsol és feltölt még ha le is fáraszt ( http://kettlebell.hu/index.php?page=rkc/alapgyakorlatok nem reklám, csak hogy értsétek )
- mikor minden kötél szakad, akkor kell leülni ellazítani megnézni mi az okozat innét kideríteni mi az ok, egy új profibb okot adni hogy az okozat az már olyan legyen ami tetszik
- és ha teljes a KO akkor egy nagy nagy kikapcsolódás ( buli, alvás, nyaralás, sex :P ) és a kitartás kalauznak való beolvasás:
Bármekkora pofont is adsz én mindig fel fogok állni, mert nem az a baj ha kiütnek hanem ha fekve maradsz!!!

szép napot
egyre jobban
Miki

Mikor úgy érzem, hogy minden

Mikor úgy érzem, hogy minden és mindenki összeesküdött ellenem, akkor érzem igazán, hogy jó úton haladok. A népszerű dolgok nem feltétlenül hozzák meg a sikert.

Honnan merítesz erőt, kitartást, amikor úgy érzed „minden ellene

Mindenképpen megnyugszom. Előtte persze mérlegelek : 1, mindent megtettem,hogy ne következzem be ? Ha igen akkor azért nyugszom meg. Ha nem akkor azért, mert tudom mit rontottam el, min kel változtatnom a jövőben. No meg van egy barátom, akire mindig számíthatok ....

Honnan merítesz erőt, kitartást, amikor úgy érzed „minden ellene

A kell szót persze két (2) ll-el illene írnomm nekem is ...

Bocsánat ....

Élet a Halál előtt

A mélypontokban azt a képet szoktam előhívni, hogy halott vagyok fekszem a koporsóban, engem már semmi nem zavar, de mit hagytam magam után? és ez a lényeges, hogy a gyermekeim megkapták e azokat az értékeket, azt az örökséget amiért ma is dolgozom, ami által jelenleg magam is formálódom, hogy elértem e végső kitűzőtt célomat, hogy sikeresen teljesítettem e a rám bízott küldetést...

Kedves Attila! Nagyon tetszik

Kedves Attila!
Nagyon tetszik a blogod, mert nem arról szól, hogy Te mit szeretnél, Te mit csinálnál, hanem a Mi véleményünkre vagy kíváncsi.
Mindenkinek vannak "rossz napjai", a különbség csak az, hogy miként éled meg. Eleinte engem is nagyon le tudott hangolni egy "NEM", ha valami nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, ha egy megbeszélés nem olyan eredménnyel zárult, ahogy azt szerettem volna, és lehetne sorolni a végtelenségig. Azt hiszem, minden egyikünk tudna még ezer példát mondani.
Aztán valahol olvastam, ha sikeres akarsz lenni, vedd magad körül sikeres emberekkel. Ezt én megfogadtam, és olyan emberek, üzlettársak társaságát kerestem, akik már elértek valamit. Ők ritkán lehangoltak, ritkán rosszkedvűek. Tőlük mindig lehet erőt meríteni.
A másik stratégiám nekem is az, hogy előveszem a kis füzetemet, amibe a céljaim vannak. Leírva, beragasztva, részletezve. Mellettük vannak a gyermekeim fényképei, mert a célokkal össze vannak kapcsolva. Azt szeretném, hogy ők többel tudjanak nekivágni az életnek, mint nekem amilyen lehetőségeim voltak. És máris a probléma feladattá alakult át, amit meg kell oldani, amit legközelebb el kell kerülni...
És már sokkal könnyebb, sőt néha még "örültem" is egy "NEM"-nek, mert tudtam, hogy legközelebb hogy nem fogom csinálni. És láss csodát, utána újult erővel lehet dolgozni, özönlenek a megrendelések...
Köszönöm, hogy mindezt megoszthattam veletek, máris sokkal szebbnek látom a mai napot!
Mindenkinek további szép napot és sok ügyfelet!

Bruce Lee igazi harcos volt,

Bruce Lee igazi harcos volt, nem csak az izmai, hanem a felfogását tekintve is.
Minden fejben dől el, még a "vereség" is. Én figyelmeztetésnek veszem és kisebb veszteségként élem meg, nem mélyítem a dolgokat, inkább a tanulságokat raktározom el.
Mindig jó tudni, hogy mi vezetett a "minden ellenem esküdött" érzéshez. Valószínű, hogy aznap én is felhősen álltam a dolgokhoz, vissza is vetítődött rám, így lett sikertelen az aznap. Szerencsémre én a napos oldalon születtem, így a "vereség raktározása" nem az én stíluson.
Megyek tovább és teszem a dolgom. Ha az ember lánya néha nem esik el, sose tudja meg, milyen kemény a beton.

Ami megtörtént az megtörtént.

Ami megtörtént az megtörtént. Már nem lehet változtatni rajta. Ha elesek az utcán, akkor nem maradok ott és kesergek, felállok, leporolom magam és megyek tovább. Na persze ez nem mindig ilyen egyszerű. Az embernek vannak érzelmei is. Néha meg kell erőszakolnom magamat, hogy erőt vegyek magamon.

Ezt hiányoltam...

Kedves Attila! Örömmel vettem ezt az újabb bejegyzést, amely nagyon fontos, főleg nekünk "depressziós" magyaroknak. Sajnos a vállalkozók motiválásával, önmotiválásával senki sem foglalkozott.

Sajnos nagyon nehéz a kérdésedre válaszolni. Talán azzal tudom magamat nyugtatni, hogy legyen akármi is a helyzet, próbálok értéket adni. Ezt így érzem, és remélem azok is valami hasonlót gondolnak, akiknek segítek, az hogy a többiek meg mit gondolnak, azt meg megpróbálom nem figyelembe venni. Sajnos nem mindig sikerül.....

Iránytű

Csodás napot!

Azt már bizonyára sokan megtapasztaltátok, hogy az érzés jó útmutató, de rossz tanácsadó. Érdemes elgondolkozni, egy-egy rossz érzés kapcsán, hogy miből ered, milyen gondolatom és cselekedetem vezetett ide, különben tényleg csak az marad, hogy "minden ellened esküdött". Pedig ilyenkor másra, külvilágra hárítunk. És mi van a saját felelősséggel? Vajon mikor belekezdtem egy feladatba, eldöntöttem, hogy ezt az utat választottam, akkor felkészültem arra, hogy elfogadom bármi is lesz a következménye? És levonom végül a következtetést és változtatok. Ha megértem az eredményhez vezető utat, tudni is fogom, mit érdemes változtatni. Nehéz időszakban azon túl, hogy elfogadom, én is aktív részese voltam a kialakulásában, feloldom ÉFT (ez az érzelmi felszabadítás technikája) és keresem a megoldást. Agyamat a megoldásra állítom, nem az önsajnálatra. Amíg valaki panaszkodik rengeteg időt vesz el a megoldástól.
Az erő legyen mindenkivel :)

Módszerem:

Sziasztok!

Módszerem a következő: ha bármilyen negatív hatás ér (nevezzük ezt vereségnek), akkor nem magán történésen kezdek el gondolkodni, hanem azon, hogy az adott pillanatban rendelkezésre álló "eszközök" közül melyikkel tudom elnyomni, eltaszítani magamtól.

Tegnap például kaptam egy nem túl pozitív telefont. Amint befejeztem a telefonálást, azonnal nekifogtam elolvasni a megerősítő mondataimat (parafa táblán, a monitorom felett), majd gyönyörködni kezdtem egy kis auto makettejében (amely annak az autónak a mása, amelyet meg akarok kapni).

A végeredmény: Volt rossz érzés, nincs rossz érzés.

És csak ezek után szabad átgondolni higgadt fejjel, hogy mi volt az oka a "vereségnek", de ekkor már nem a tényével, vagy az általa árasztott hangulattal foglalkozol, hanem a megoldáson, amellyel a jövőben egy hasonló kiküszöbölhető.

Bocsi, hosszú voltam...

János, lehetne egy-két

János, lehetne egy-két idézetet közzé tenni arról a parafa tábláról, mert én elég sokszor szoktam kétségbe esni, és eddig nem találtam megfelelő formát az énem megnyugtatására. Persze az idő sokmindent megold, szokás mondani!

Persze :)

Nem kell itt világrengető dolgokra gondolni, de konkrétan a megerősítő mondataimat tartalmazó részlet így néz ki jelenleg (folyamatosan bővül):
Boldog és hálás vagyok, mert:
- A vevőim száma napról-napra nő!
- A vagyonom napról-napra gyarapszik!
- A weboldalaim látogatóinak száma meredeken emelkedik!
- A termékeimért rajonganak a vevők!
- A vevőim kiszolgálása gyors és problémamentes!
stb.

A lapon egy vidám kis grafikát is elhelyeztem, így még hatásosabb. :)

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
Ellenőrző mező
A következő ellenőrző kérdés azért szükséges, hogy elkerüljük a spam-robotok bejegyzéseit. Kérlek, töltsd ki a mezőt.
5 + 0 =
Add össze a fenti két számot, és írd a beviteli mezőbe. pl.: 1+3=4