Tudod-e, hogy Te mint cégvezető az életed minden pillanatában értékesítesz?

Kérlek, a következő kérdéseimre adj választ!

  1. Tudod-e, hogy Te mint cégvezető az életed minden pillanatában értékesítesz? Azaz eladsz valamit valakinek!
  2. Ha ennek tudatában vagy, akkor kérlek sorold fel ide a blogba, hogy kik a legfontosabb személyek akiknek értékesítesz? Prioritási sorrendben!
  3. Vannak-e értékesítési félelmeid mikor a fentiekben rákérdezett személyekkel értékesítési kommunikációs kapcsolatba kerülsz?
  4. Ha igen, akkor melyek ezek az értékesítési félelmeid, kikkel szemben jön elő és van-e jól bevált technikád ezek legyőzésére?

Köszi, hogy részt veszel ebben a feladatban!

A te üzleti sikeredért!

PJA

 

Ui. hamarosan bemutatom Neked, hogy nekem milyen értékesítési félelmeim alakultak ki az évek során és hogyan tanultam meg ezeket profitábilsan kezelni.

Hozzászólások

válaszok

szia Attila,

a válaszaim a következők:
1. igen tudtam, és tapasztalom nap mint nap,
2.Mihály szerintem tökéletesen összefoglalta, bár én a családot magammal egy szintre emelném, mert ha a szűk család támogat és nem célom irányával ellentétesen hat akkor megsokszorozódik az erőm
3. természetesen
4. szerintem bárkivel szemben felléphet a félelem, de legjobban azok irányából akiknek a véleményére ad az ember.
Ilyenkor segít az állhatatosság ami eltántoríthatatlanná teszi az embert a céljai felé vezető úton.

szép napot
egyre jobban
Miki

magam adom..

Kedves Attila,
én alapvetően önmagamat adom el. Mostanában legelsőként mint munkamániás magánszemély a hitemet, akarásomat, kedvességemet, toleranciámat és a szeretni tudásomat, mert társkeresőben vagyok...:)
Beigazolódó félelmeim vannak ezzel az értékesítéssel, mert vagy ok nélkül pattannak le az olyan pasik, akiknek lehetnék egy lehetséges válasz a vágyaikra. Vagy azok jelentkeznek, akik el se olvasták, fel se fogták, hogyan szeretek élni, például házias, családcentrikus hölgyet keresnek. És a legújabb típusú kudarcom, hogy az első, második levélváltás után félreértenek egy nem túl szerencsésen megfogalmazott mondatot, és lezárják a kíváncsiság helyett az ismerkedést, hogy nem engem keresnek...
Kasza Tamás tanította, hogy nem a vágyaikat kell fokozni a vevőjelölteknek, hanem a félelmeiket kioltani. Azokra nem adok, valószínűleg, adekvát választ, sőt, gerjeszthetem...
Értékesítek aztán, szintén rosszul, húgomnak, aki azzal nyöstöl, mért nem keresek már egy stabil fix fizetéses állást a szabadúszás helyett, de ő, ugye, értékkülönbségeink miatt, eleve nem célpiacom...
Magamat adom el újra a barátoknak, kollegáknak, akikkel a kutya-gazda kapcsolatjavítással foglalkozó alapítványt szervezem, nekik, ismerettség, közös munkák, eredményeim alapján eredményes az értékesítés, van szavaimnak hitele eddigi teljesítményeim alapján.
Értékesítem aztán az alapítványt iskolák, magánszemélyek, mint a kiképzési tréningek, előadások, bemutatók vevői, és cégek, mint támogatók felé. Ehhez megint kicsit jobban kell talán kommunikálnom.
Alapvetően a legnagyobb, és beigazolódó félelmem az, hogy mást értenek a nyelvi, szakmai, kulturkörbeli különbségeink miatt azon, amit mondok, és nem nyitottak arra az emberek, hogy ne feltételezzenek ott nem levő értelmet a szöveg mögött, és nem elég nyitottak arra sem, hogy ha valamiben nem biztosak, visszakérdezzenek, hogyan is gondolom.
Bocsi a kisregényért, szakmai ártalom:)

Folyt...

Értékesítési félelmei nincsenek.

Nem félek az elutasítástól, mert tudom, hogy ha elutasítást kapok, akkor három eset lehetséges:

1. Vagy nem sikerült kellően az igényt felkeltenem;
2. Nem érett még meg az ügyfél arra, hogy felhasználja azt;
3. Figyelmen kívül hagytam az értékesítés folyamán valamely tényt, vagy ellenvetést, vagy ezeket nem kezeltem kellőképpen.

Korábban, értékesítési pályám kezdetén az ügyfélhez vezető ajtó kilincsének érintéséhez is komoly erőket kellett mozgósítanom.
A "mit szólnak hozzá, hogy..." Féltem a bírálatoktól.

Ma másképp értékelem ezt:
Minden vélemény egyben információ:
Ebből tudom, hogy ha valamit elrontottam.
Ebből tudom, ha valamit változtatni kell.

Nem félek a sikertelenségtől sem, mert ma már tudom, hogy 2-3 nemet kell meghallgatnom ahhoz, hogy egy IGEN-t kapjak. Tehát minden NEM, egy negyedrész IGEN!

Egy félelemmel kell folyamatosan küzdenem:
Ha ma, holnap nem adok el, holnapután nem tudok fizetést adni a munkatársaimnak, és így magamnak sem...

A legnagyobb félelem az "értékesítési kényszer".

Erre nem találtam megoldást, csak a sikeres értékesítést.

Jó úton vagy Misi!

Jó úton vagy Misi!

A bátorság ahhoz kell, hogy felemeld a hátsód és nekiindulj értékesítési kapcsolatba lépni a vevőiddel.

Az értékesítők és a cégvezetők legnagyobb része itt fordul vissza a "biztos" már is merős helyzetbe..., de nem mer lépni!

Az első értékesítési

Az első értékesítési pont saját magam vagyok akkor, amikor kitűzött célom eszközéül választom azt a terméket, szolgáltatást, amin keresztül célom megvalósúlásáért dolgozom.

A második eset azok az üzlettársak, akik a termék és/vagy szolgáltatás köré épített céget, vállalkozást segítenek felépíteni, akár csendestársként tőkével (vagy akár csak nevükkel:)) vesznek részt a vállalkozásban, akár tetlegesen is hozzájárulnak.

A második esettel egyenrangú a család, akiknek el kell tudni adni azt, hogy mindez kellő jövedelmet termel, és képes a mindennapi költségek kitermelésére, a családi vagyon gyarapítására.

A harmadik helyen az alkalmazott, vagy megbízott munkatársak állnak, akik a "szekeret" közös akarattal tolják velünk.

Csak a negyedik helyen az ügyfelek, bár nélkülük nincs bevétel.

Sorolhatnám tovább: bank, könyvelő, ügyvéd, egyéb szervezetek, akik távolabról támogatják tevékenységünket.

Összefoglalva: minden pillanatban, amikor tevékenységünkről beszélünk, írunk, még akkor is, ha csak tevékenyésgünre gondolunk. - ÁLLANDÓAN.

Pontos a felsorolás, s jó

Pontos a felsorolás, s jó ennek tudatában lenni!
Mivel akkor sokkal tudatosabban tudsz fókuszálni minden egyes tranzakcióra.

Kinek értékesítesz?

0. Családomnak (társamnak)
1. kollegáknak
2. ügyfeleknek
3. ismerősöknek, barátoknak.

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
Ellenőrző mező
A következő ellenőrző kérdés azért szükséges, hogy elkerüljük a spam-robotok bejegyzéseit. Kérlek, töltsd ki a mezőt.
1 + 1 =
Add össze a fenti két számot, és írd a beviteli mezőbe. pl.: 1+3=4