Meg akarod nyerni PJA ebédmeghívását?

Itt a régen várt VERSENY!

 
A győztest meghívom egy lukulluszi ebédre a kedvenc budapesti éttermembe, a Bagolyvárba!
 
Akkor gyere és olvasd el a versenykiírást!
 
 
Felfedezted-e már, hogy mi a pénzszerzés titka Napoleon Hill Gondolkodj és Gazdagodj! c. könyve szerint?
 
Íme a versenykiírás:
 
Legkésőbb jövő héten kedden, 2009. június 2-án déli 12.00 óráig, írd meg nekem ide a blog-ba, hogy szerinted mi Napoleon Hill szerint a gazdag és jólétben élő emberek pénzcsinálásának sikertitka!
Azért írtam a fenti kérdésben, hogy „felfedezted-e már?”, mivel Napoleon Hill is könyve bevezetőjében pont azt írja, hogy ez a titok minden fejezetben benne van, akár többször is. De Ő sem fedi fel egy az egyben ezt a varázslatos sikerképletet, hanem arra kéri az olvasót, hogy maga jöjjön rá erre.
 
Azt a pályázót, aki a legpontosabban megfogalmazza, hogy mi a pénzszerzés sikertitka Napoleon Hill szerint, meghívom egy lukulluszi ebédre a kedvenc budapesti éttermembe, a Gundel kistestvérébe, a Bagolyvár étterembe.
 
Hajrá, győzzön a legjobb!
 
A Te üzleti sikereidért!
 
PJA
 
Ui. ne feledd, kedden június 2-án déli 12.00-ig várom ide a blogba a verseny-pályazatodat!

Hozzászólások

Állhatatosság

...azaz kitartás. "Do, whatever it takes!"

Tedd meg, amit csak meg kell tenned azért, hogy elérd a célod. Az "igen" a "nem" mögött.

A könyvben ezt a néger kislánnyal illusztrálja, aki az anyukája fél dollárjáért jött. Mr. Darby, a marcona molnár többször is durván elküldi, de a kislány akkor sem futamodik meg, amikor az egy bottal ront rá. Sőt! Még ő lépett egy a 'támadó' felé.

Darby még sosem tapasztalt ilyet, főleg egy kislánytól. Legyőzték és nem tudta miért. A kislány a fél dollárért ment oda és anélkül nem távozott volna. Ezt tudta azelőtt, hogy betette volna a lábát a malomba. Nem volt kérdés, hogy megszerzi-e. Elkötelezte magát és kitartott. Darby csak akkor győzhetett volna, ha agyoncsapja:)

Miért nem csapta agyon? Ez a

Miért nem csapta agyon? Ez a leglényegesebb kérdés!

Emlékeztek a Csillagok háborúja űrkikötőjében lezajlott párbeszédre? Még senki nem beszélt itthon a titokról, mi már gyakran emlegettük: "Ezek a robotok nem azok a robotok, amiket keresnek" -- és a katona ismételte Obi Van szavait! Nézzétek meg újra ezt a részt, hogyan magyarázza a jelenséget a mester Luknak!

"Gondolkodj és gazdagodj"

"Gondolkodj és gazdagodj" pénzszerzés? Valóban nagyon fontos a pénz,de csak a pénz adja az egyén gazdagságát? Igen, mert ha van pénzem van lehetőségem gazdagodni! Hogyan tudok "elegendő" pénzhez jutni: célkitűzés (éves, havi, napi,óra bontásban), folyamatos ellenőrzése,módosítása a leírt céloknak, hit nagyon komoly nagyon mély hit (ezt ÉN megvalósíthatom) Segítség nélkül nem megy, csak az első óra, nap, hét, hónap nehéz. Egyszer már nagyon szertnék Attilával személyesen találkozni, gazdagogodni.

Az állhatatosság, az

Az állhatatosság, az erőfeszítés összpontosítása, továbbá a pontos és világos cél azok a tényezők, amelyek a rendkívüli teljesítményt elérhetővé teszik.

Hilda

Minden a te fejedben dől el!

Minden a te fejedben dől el!

Napoleon Hill

Ha a hétköznapi tapasztalatok világát éljük,e közben olyan gondolatokat hozunk létre, amelyek létrehozzák jövőbeni tapasztalatainkat. Eközben érzéseink azt is megsúgják,hogy a dolgok, amik felé haladunk, kielégítők lesznek-e számunkra, ha egyszer megérkezünk oda. Vagyis, elérjük-e a kitűzött jövedelemet.

Kedves Attila! Idézet

Kedves Attila!

Idézet Napoleon Hill Gondolkozz és gazdagodj című könyvéből, 50. oldal:

"E módszer, e recept mögött olyan természeti törvény áll, amit eddig még senki sem tudott megmagyarázni. Egyáltalán nem fontos, ki hogyan hívja ezt a törvényt. A fontos az, hogy működik, az emberiség dicsőségére és boldogulására. De ez csak akkor van így, ha konstruktív, építő módon alkalmazzuk. Ha romboló módon alkalmazzuk, ugyanolyan készségesen rombol is. Ez a megállapítás egy nagyon fontos igazságot fejez ki. Nevezetesen: azok, akik vereséget szenvedve alámerülnek, életüket szegénységben, nyomorúságban és kétségbeesésben fejezve ki, azért jutnak erre a sorsra, mert negatív módon alkalmazzák az önszuggesztió elvét. Az ok abban a tényben keresendő, hogy a gondolati impulzusok jellemzően a nekik megfelelő fizikai megjelenés ruháját öltik magukra."

Akkor hát miért halt meg éhezve, nyomorúságban, az utca kövén rátalálva az az ember, aki felfedezte az Új Kontinenst? Aki előtte bíborban, bársonyban, selyemben forgott a királyi udvarban?

Aki ismerte a titkot. Akit a vágy hajtott, kitartott, mindennap tett érte és elért egy célt. Most, ahogy ezt írom, az jutott eszembe, hogy mégsem a célját: Indiát.

Miért?

Hilda

Hilda! Én nem is Kolombuszon

Hilda!

Én nem is Kolombuszon gondolkoztam sokat, hanem magán Napoleon Hill-en. Miért nem gazdagodott meg éppen ő, aki minden titkot ismert?

Ma úgy érzem, mindkét kérdésre van magam számára elfogadható válaszom:

Kolombusz:
Az ő célja nem a meggazdagodás volt. Én úgy érzem, a célját elérte, még akkor is, ha nem Indiát, hanem Amerikát találta meg a Föld széle helyett. Olvastam máshol, és magam is átélem, milyen tátongó űr keletkezik, amikor elérjük a célunkat... és nincs új cél. Talán ez Kolombusz titka: elérte a célját, és nem tűzött ki új célt! (Elég nehéz lehet Amerika felfedezése után új célt kitűzni.)

Hill:
Amikor a Titok c. könyv a kezembe került, képtelen voltam végigolvasni. Rettenetesen irritált az a gondolat, hogy elég csak erősen akarni, és megkapjuk. Attila előadásain békéltem meg ezzel az eszmerendszerrel, amikor Attila elmondta: a Vonzás törvénye csak EGY a 8 törvény közül!
Ha felidézed a 8 törvényt, rájössz, hogy hiába ismeri bárki a Titkot, ez önmagában nem elég a meggazdagodáshoz.

Megtennéd, hogy megosztod

Megtennéd, hogy megosztod velünk a többi 7 törvényt?
Ajánlott irodalomnak is örülnék ;)

Még valami eszembe jutott: Mi

Még valami eszembe jutott: Mi volt Napoleon Hill célja? "a világ számára hozzáférhetővé tenni a titkot" -- és ezt a célját maradéktalanul elérte! Sőt, küldetése teljesítése közben híressé és elismertté vált -- arról nincs szó a könyvben, hogy a meggazdagodást kitűzte-e saját magának célul... "Bevásárlólistát" nem érdemes kérni ;-)

Versenyen kívül.... és után

Elolvastam a bejegyzéseket. Miért minden arról szól hogy hogyan szerezhetem meg a PÉNZT? A pénz nem annak eszköze, hogy olyan életet alakítsak ki amit elképzeltem? Nem arra való ESZKÖZ hogy a terveimet kivitelezzem? Félre ne értsetek, piszok rossz dolog ha azért nem tudom kivitelezni a tervemet mert nincsen rá lé, de a LÉ nem cél. Mert ha ez a cél, és ennek mindent alárendelünk akkor szomorú világot teremtünk. Előbb utóbb ez a cél szentesíteni fogja az eszközt a tudatunkban. Hol lesznek a határok? Nem inkább azon kellene gondolkodni hogy hol huzzak határokat és hogyan tudjak azokon belül kiegyensúlyozott életet élni (amihez persze kell a pénz de nem minden 'áron'). Nem akarok sokat fizetni a pénzért. Neked mennyit ér meg?

pénz

Kedves Anonymus !

Igen igazad van ! Senki nem mondta, hogy az életcél a sok pénz megszerzése. Ettől sokkal nemesebb célok is vannak. EGyébkét a bőségbe és a gazdagságba minden bele tartozik, család, egészség, lelki bőség stb. A pénz az egy eszköz, amint rendelkezésedre áll, ahhoz hogy céljaidat megvalósítsad. Amég nincs a zsebedben addig a megszerzése lehet egy cél, de nem feltétlenül kötelező.
Itt egyébként becsületes vállalkozásokról és adófizetőkrők van szó, nem arról, hogy hogyan tudok semmiért még több pénzt kapni innen-onnan. Annak tényleg nincs határa.
Itt egészen egyszerűen egy tudatos életformáról van szó, melyben van lehetőséged a bőség előteremtésére és közben még jól is érzed magad, mert megdolgoztál sőt megküzdöttél érte. Ez nem kötelező ez csak egy lehetőség, annak aki akarja és igent mond rá, szabadon lehet nem-et is mondani.
üdvözlettel: Péter

GG titok

Kedves Versenytársak !

Égő vággyal álltam neki a kihívásnak, hogy felderítsem a kincshez vezető képletet.
A titok maga a könyvben nincs leírva, módszereket gyakorlati tanácsokat ad a titok felderítésre. Minden fejezet összefügg egymással és csak rendszerben kezelhető, egyes elemeit kiragadva nem vezet el a titokra. Több helyen is visszautal a 2. fejezet 6 lépésére, ez a kezdet.
Két részletben lehet hozzájutni a recepthez, az egyik a befogadás a másik az elszántság a megszerzésre.
A titok igazából nem is titok, természeti törvényszerűségeken alapszik, amihez mindenkinek szabad hozzáférése van, viszont csak úgy ismerhető meg, ha megfizeted az árát, nincs ingyen ebéd!
A pénzszerzés titkának fontos előfeltétele, hogy legyen pontos célod ! Mindent, de tényleg mindent a cél elérésének szolgálatába állítani.
Minden siker a gondolattal kezdődik, a jó hír az, hogy a gondolatainkat teljes mértékben ellenőrzésünk alatt tudjuk tartani. TE magad vagy a sorsod ura ! A startvonal az égő vágy.
A mesterkulcs nem valami kézzelfogható dolog. (túl egyszerű lenne)
A gondolataimban megalkothatom az égő vágyat.
A megvalósításhoz az eszközöket, mind a 13 alapelvet rendszerben foglalva terv szerint, koordináltan állhatatosan alkalmazni, és megrögzött szokássá alakítva, teljesen beépíteni az életfilozófiába. A filozófia főtengelye a 13. elv a hatodik érzékünk, melyet csak akkor tudunk aktivizálni és sikerrel alkalmazni, ha az előző 12 elvet már elsajátítottuk.
A sikerfilozófia 13 elvének a célja az , hogy képessé tegyen az állhatatosság fejlesztésének (4 lépés : cél, terv, gondolkodás, szövetség) magától értetődő szokássá alakítására.
Ehhez meg kell halnom saját magamnak és saját magam kell legyőznöm. Tudjátok ez a legnehezebb !

Fontos az akadályok leküzdése, minden negatív vagy gátló gondolat kizárása, azaz a kudarcgondolkodás átalakítása siker-gondolkodássá.

A fejezet címek felsorolásától eltekintek. A kiragadott idézetek csak illusztráció, mert nem elegendő néhányat kiemelni.
„Égő (fehérig izzó) mély vágy a gazdagságra, hogy az magával ragadja az egész gondolkodásmódunkat, egész lelkünket, akkor ha megtervezzük annak a módját, ahogyan szert tehetünk a gazdagságra, és állhatatosan kitartunk a terveink mellett, olyan állhatatossággal, ami nem ismeri el a kudarc lehetőségét, az meg fogja hozni a gazdagságot.”
Égő vágy annak a lelki állapotnak és gondolkodásmódnak az ereje amivel képes vagy megvalósítani a céljaidat.
A hidak felégetése fenntartja azt a gondolkodásmódot, azt a lelki állapotot, mit a nyerés égő vágyaként ismerünk és ami elengedhetetlen a sikerhez. És még folytathatnám tovább.

Figyelem a pénztudatosságot létre kell hozni magunkban, az elvek kitartó alkalmazásával (ha csak valakivel nem született vele ( ehhez nem elegendő, hogy sok pénzt akarok.)

példák a könyvből: A szerző azt állítja, hogy már az elején is benne van a titok, hát íme:

5 centes story a malomban:
- Anyuka vágya a pénzre.
- Pontos cél 5 cent
- határidő: most azonnal
- Terv: átküldöm a gyereket a malomba
- gyereknek is volt célja (a mama belétáplálta) !!!
- Erős elhatározás, akarat, hitt benne hogy megkapja
- Kitartás, állhatatosság
- félelmek leküzdése, a gyermek hatalma nyert
United Steels: egy ember hite, vágya, képzelete, állhatatossága.
Függetlenségi nyilatkozat: vágy, döntés, hit, állhatatosság, Mesterelme, rendszeres tervezés.
Rengeteg példa van, amely a könyvben leírt elvekből táplálkozik, itt most legyen elég e három.

A kiemelések sajna eltűntek a HTML hez nem értek

Tisztelt Attila, Tisztelt

Tisztelt Attila, Tisztelt Versenyzőtársak!

Néhány bejegyzésben majdnem szó szerint megvan a szerintem helyes válasz, de azért, hogy érthetőbb legyen - és azért, hogy együtt ebédeljek Attilával - néhány idézettel illusztrálva, mutatom be megoldásomat!

„Barnes vágya nem valamilyen reménykedés volt! Nem egy kívánság volt! Egy mély lüktető VÁGY volt, ami mindent maga alá gyűrt. Határozott volt és végérvényes.”

„Mindenki, aki eléri azt a kort, hogy megértse a pénz szerepét, kívánja, hogy több legyen neki belőle. A kívánás nem hozza meg a gazdagságot. De ha olyan mélyen VÁGYUNK a gazdagságra, hogy az magával ragadja egész gondolkodásmódunkat, egész lelkünket, akkor – ha megtervezzük annak módját, ahogy szert tehetünk gazdagságra, és állhatatosan kitartunk a terveink mellett, olyan állhatatossággal, ami nem ismeri el a kudarc lehetőségét – ez meg fogja hozni a gazdagságot.”

„Én hiszek a VÁGY erejében, amely hittel párosul, mert láttam, hogyan emelt fel embereket ez az erő nagyon mélyről, a hatalom és a gazdagság magaslataira. Láttam, hogyan rabolta el a haláltól annak áldozatait. Láttam, hogy olyan eszközként szolgált, amely lehetővé tette emberek számára, hogy száz meg száz vereség után is megtalálják a felemelkedés útját. Láttam, hogyan tette lehetővé a fiam számára a normális, boldog és sikeres életet, noha a természet fül nélkül bocsátotta útjára a világban.”

„Ha a VÁGY összpontosítja erőidet a győzelemre, nem kell gondoskodnod a visszavonulás útjáról; a győzelem nem marad el.”

„Minden eredmény kiindulópontja a VÁGY. Tartsd ezt állandóan szem előtt. A gyenge vágy gyenge eredményeket hoz, mint ahogy a kis tűz kevés hőt termel. Ha nem vagy elég állhatatos, ezt a hibát orvosolni lehet, ha vágyad alá nagyobb tüzet raksz.”

„ működése valójában egyszerű folyamat. Mindössze három elvet kell megjegyezned és alkalmaznod, ha működtetni akarod. Ezek: a tudatalatti, az alkotó képzelet és az önszuggesztió. Az ösztönzésnek azt a módját, ahogyan ezt a három elvet átviheted a cselekvésre, már ismertettük és az eljárás a VÁGGYAL kezdődik.”

Arra, hogy átlapozzam a könyvet, és megfelelő idézeteket találjak válaszom illusztrálására a győzelem iránti VÁGY ösztönzött.

Szép napot, jó versenyt Mindenkinek!

Szia Attila! A "természeti"

Szia Attila!

A "természeti" törvények megismerése, alkalmazása, ás aktualizálása teszi lehetővé a pénzszerzést, meggazdagodást és bőség elérését. Az előttem szólók említik ezeket részben, páran többet is, de a lényeg, hogy az egész leckét EGYBEN kell látni, és végigvinni!Amíg csak részeket tudunk, az eredmények is rész-eredmények lesznek, és kinek gyorsabban, kinek lassabban, de eljön az amikor összeáll a kép...
5 perccel ez előtt a megírt bejegyzésemet nem vette be a rendszer -elveszett- hát leírom újra: a verseny miatt átvettem az egész könyvet mert mást/újat kerestem, és meg is találtam, és ez az út, az ÉN utam, köszönöm!
Szekeres Péter

Szia Attila, A pénzszerzés

Szia Attila,

A pénzszerzés sikertitka Napoleon Hill szerint az én olvasatomban: A kudarcgondolkodást alakítsd át sikergondolkodássá a paradigmák megszüntetése által.

Szerintem N. Hill ...

Üdvözlöm Mindnyájatokat!
Szerintem a "titok" az, hogy nincs titok. Amit "titok"-nak nevez az öreg Carnegie, az olyasmi, amit bárki felfoghat, de amíg nem fogja föl, addig az ő számára titok. Vagyis egy olyan gondolatról/gondolatsorról van szó, ami mindenki számára elérhető, de mindenki csak saját maga tudja megszerezni. (Ez egyébként minden fajta tudásra igaz.)
Az A. Carnegie által - is - működtetett gondolatmenet pedig a következő:
1. Legyen egy gondolatod, amivel építed a világot! Tehát, ami hozzáad valami értékeset a jelenleg létező világhoz.
2. Tüzeld föl a vágyadat, hogy mindennél jobban akarjad ennek a gondolatnak a megvalósítását!
3. Képzeld el minden részletében, hogy milyen lesz a világ - benne a tiéd -, amikor megvalósult!
4. Tervezd meg az eléréséhez vezető cselekvéssort!
5. Hajtsd végre a tervet hiánytalanul!
Ha hiszel benne, könnyebb lesz. Ha fókuszálsz rá, gyorsabb lesz. De a lényeg, hogy csináld végig a tervet!
Mindannyiótoknak sok sikere lesz, erről meg vagyok győződve.
SomTom

A pénzszerzés titka

A pénzszerzés "titka" Napoleon Hill szerint az égő vággyal átitatott gondolat! :)
A vágy inspirálja ugyanis az éppen szükséges cselekvést (vagy nem cselekvést) a gondolat megvalósulásának irányába. :)

A siker titka?

Tudni és látni a célt, nem letérni az útról ami odavisz.

Szerintem Napoleon Hill-i

Szerintem Napoleon Hill-i lépcsők között az önfejlesztés a cél-hiszen ezálltal tanulod meg a "titkot", hogyan éred el minden célod.

Elizabeta

mi a pénzszerzés titka Napoleon Hill szerint

A HIT !

Az önmagunkban vetett határtalan HIT!
Elménk végtelen teremtő hatalmánál fogva nem csak elhisszük, de meggyőződésünké válik, hogy KÉPESEK vagyunk a kitűzött célt megvalósítani!
(és ez nem csak a pénzszerzés titka!)

Gyöngyi

Amit az elme el tud képzelni...

Amit az elme el tud képzelni, azt meg is tudja valósítani.
Merni kell nagyot álmodni, és nekilátni a megvalósításnak.
Gondolat és képzelet szorosan összefüggnek, de a KÉPzelet az amivel célokat tűzhetünk ki, és a jó gondolatok (amelyekből jó szokásokat kell kialakítani) segítenek a célok elérésében.

Csabi

Szia Attila, AKARNI kell és

Szia Attila,

AKARNI kell és TENNI érte.

Én AKAROM ezt a vacsorát és most TETTEM érte.

Üdv.

Daviano

Már régen rájöttem, hogy

Már régen rájöttem, hogy IGAZÁN akarni csak egyetlen dolgot lehet. Ennek rendelsz alá minden mást. A siker titka az összpontosítás. Ez így szó szerint nincs benne a könyvben, de áthat minden fejezetet. Aki szétszóródik, szétszórja az energiáit, sokkal kevesebbet tud egy dologra "tenni", mint az, aki mindent "egy lapra tesz", azaz összpontosítja az energiáit: a hitét, az akaratát, a cselekvéseit.

Teremtő erő

A gondolatok, látszólagos illékonyságuk és megfoghatatlanságuk ellenére valósak és teremtő erővel bírnak.

Lakomázzunk

Szia Attila,

Miután megvan az átgondolt, tiszta, valós Cél, elkészül hozzá a Terv, rögtön hozzá is kell látni a megvalósításhoz, azaz Cselekedni kell.
Elvégre egy vággyal teli ötlet sem és semmit, ha csak ül rajta az ember. Mint a viccben, mikor arra vágyik Kohn, hogy nagy pénzt nyer s végül Isten megszólal: "legalább vennél már egy lottószelvényt!"

PLB

Pozitív lelki beállítottság, pozitív gondolkozás

A titok: A hit bármilyen

A titok:
A hit bármilyen gondolatokat képes fizikai valósággá alakítani.

A BQ óta minden nap elolvasom az állhatatoságról szóló felyezetet.Hasznos gyakorlatnak érzem. Kösz a tippet.

Üdv, Dénes
a Józanság Díler
www.jozansag.hu

Megfejtés

Szia Attila,

szerintem ha egy szóval kellene megfogalmazni akkor az a SZOKÁS.
A pénztudatos élet és gondolkodás szokása.
Ennyi :P

szép napon
egyre jobban
Miki

"Amire szükséged van,

"Amire szükséged van, mindössze egy JÓ GONDOLAT"

"egyetlen jó gondolatra van szüksége az embernek, hogy sikert érjen el"

Ennek megértéséhez tizenhárom elv ismeretére van szükség...ezekről szól a könyv és segít, hogy eszedbe jusson az a bizonyos jó gondolat

A titok szerintem a jó gondolat körül van... :D

szóval "Gondolkozz és gazdagodj!!! :D

Nem titok többé: :) A

Nem titok többé: :)

A kitartás, vagy más szóval az állhatatosság.

A gazdagság sikertitka...

Szia Attila!

Egy szó, ami magába foglalja az összes többi összetevőt, a PÉNZTUDATOSSÁG!

Ez az egy szó magában foglaja, a célkitűzést, az akaratot, az önszuggesziót, a kitartást és az összes többi tényezőt.

Péter

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
Ellenőrző mező
A következő ellenőrző kérdés azért szükséges, hogy elkerüljük a spam-robotok bejegyzéseit. Kérlek, töltsd ki a mezőt.
4 + 0 =
Add össze a fenti két számot, és írd a beviteli mezőbe. pl.: 1+3=4