Üzleti ebéd PJA-val, amitől jóllakik az elméd is…

Bajai Hilda riportja a Bagolyvár étteremből

P7080016.JPG

Az ebédmeghívásra Polgár Zsolt Debrecenből, Bajai Hilda Komáromból érkezik.

A bemutatkozás során Zsolt elmondja, hogy dolgozott az állami szektorban és multi cégeknél (Tesco, Plussz), valamint tapasztalatot szerzett MLM rendszerekben is. Korábbi munkáinak köszönhetően bejárta a fél országot. 2 éve az önfejlesztés mellett döntött és azóta elolvasta Napolen Hill, Esther and Jerry Hicks, Rhonda Byrne, Al Ries and Jack Trout, Timothy Ferris, T. Harv Eker magyarul megjelent könyveit.

Közben feltörnek belőle a gondolatok:

Timothy Ferriss 4 órás munkahét című könyvében van egy idézet Szent Ágostontól, ami jól tükrözi az önfejlesztést, a beszélgetés lényegét:
„Éppen az által tökéletesedik az ember, hogy fényt derít önnön tökéletlenségére.”

Napoleon Hill a Gondolkozz és Gazdagodj c. könyv önszuggesztió fejezetében ír arról, hogy „lásd magad, amint megteszed vagy átadod azt a valamit, amit a pénzért cserébe tenned vagy adnod kell.” ez volt az első, ami alapján le lehet vonni a következtetést, hogy ha kapni akarsz, adni is kell.
 

„Az infotermék passzív jövedelem! Ez nem igaz. Egyrészt teljesen passzív jövedelem, amiről a legtöbben álmodoznak, nem létezik. Szerencsére. Ha mégis létezik, akkor nyomorba dönt, hiszen a legalapvetőbb emberi törvénynek mondana ellent: a semmiért valamit."

Zsolt kérdése, hogy mik egy induló vállalkozás kritikus pontjai:

PJA:

  1. A célkitűzés. Mit akarsz?

  2. a folyamatos és pozitív Cashflow

  3. Az Univerzum nyolcadik törvénye, a kompenzáció törvénye: amit kapsz, mindig egyenes arányban áll azzal, amit adsz az ügyfeleidnek. (Hasznos, különleges, lecserélhető?)

  4. Emberek

4/A, akik körülötted élnek

4/B, üzlettársad:

-tud-e olyat, amit te nem,

-megcsinálja-e azt, amivel neked már nincs kedved foglalkozni

4/C, munkatársak: a vonzás törvénye itt is működik, azaz olyan embereket vonzol be a vállalkozásodba, akikkel egy hullámhosszon rezegsz

  1. Pozicionálási képesség

Attila közben beszél a fiatalokról. Azt mondja, hogy a gyöngyöt, a gyémántot nem a boltban vesszük észre, hanem lenn a mélyben. Mire a boltba kerül csiszoltan, tisztítva az ára is egészen más.

Szinte koppan a következő gondolata: el kell tudni fogadni, hogy hibáztunk. Önismeret kell hozzá. Tanulni, fejlődni, olvasni mindennap.

Bajai Hilda is dolgozott korábban az állami szektorban, multiknál egyaránt, most saját vállalkozását vezeti. Kérdése a hogyan készüljünk a sikerre, hogy fogadjuk, hogy éljük meg témát feszegeti. A győztesek sosem adják föl, a vesztesek sosem győznek gondolatból indulunk ki. Belátjuk, hogy a győztesek igenis sok mindent feladnak az egyetlen, igaz cél elérésért.

Hilda kérdésére válaszul Attila szóba hozza Seth Godint the Dip c. könyvét. Gödör vagy zsákutca az amiben éppen vagy. Ismerd el, tudd, ha zsákutcában vagy. Zárd le, és nagyon gyorsan keresd meg a kiutat. Ha pedig csak gödörben, akkor nyomás, tarts ki a siker a túlparton vár!

A gödör tesztel téged. Ezek mindig jönnek. A kérdés csak az, hogy feladod már akár az elsőnél, vagy végigmész rajta, mert a gödrök jönnek, mindig. A kitartással az amplitúdó csökken.

Rengeteg gondolat cserél gazdát, miközben elfogyasztjuk az ebédet. Hatása ismét hosszútávú. Feldolgozása most is tart. Az ember újra és újra feltöltődik Attila mellett.

 

Köszönjük.

 

Bajai Hilda

 

Hozzászólások

Nincs kétségem...

Először is gratulálok a nyerteseknek (Hildának már másod ízben)!

Nincs kétségem afelől, hogy a párom, vagy édesanyám is tud hasolnóan finom ételt készíteni, mint amilyet Ti fogyasztottatok el együtt.
A fontos különbség, hogy amíg az otthoni ebédek után jól esik egy kis pihenés, Ti hárman biztos nem "az ágy szintjén" rezegtetek ebéd után és nem is tudtatok utána egyből aludni. :)

Attila, a mondatodra reagálva, hogy "mit csinálnak a "nagy szabadságukkal"."

Nos Napoleon Hill: Gondolkozz és gazdagodj: "A boldogság titka a cselekvés, nem pedig a birtoklás."

Tehát tovább vágyakozunk, tovább hiszünk, tovább akarunk, tovább "megvalósítunk" és tovább gazdagodunk, hogy boldogok maradhassunk.

Üdvözlök mindenkit! Először

Üdvözlök mindenkit!

Először is gratulálok a győzteseknek!
A beszámoló remek lett és érdekes, nagyon jól összefoglal pár fontos gondolatot.

Egy apró hozzáfűznivaló azért eszembe jutott:
A teljesen passzív jövedelem, amiről a legtöbben álmodoznak, létezik. Szerencsére. Csak kicsit másként néz ki, és sokan nem arrafelé tartanak, csak azt hiszik. A teljes anyagi függetlenség elérése utáni életről is érdekes elképzelések keringenek a világban. Azt hiszem ez megérne egy blogbejegyzést, egyszer talán ráveszem magam, hogy indítsak egy blogot :) Na jó, az alapjait már el is kezdtem összeállítani.
Szép napot mindenkinek!
Péter

Péter, A témafelvetésed már

Péter,

A témafelvetésed már foglalkoztat egy ideje, hogy mekérdezzem az olvasókat, hogy arra van-e már tervük, hogy mit csinálnak a "nagy szabadságukkal".

Köszi a megerősítést. Amennyiben elindítod a blogot, kérlek, küld el nekem a linkjét.

Attila

Kedves Attila! Nekem van

Kedves Attila!

Nekem van tervem a nagy szabadságra. Listányi. :)

Ez igen! :)

Kedves ebéden résztvevő győztesek!

Ismét rájöttem hogy jobban kellett volna hajtanom a győzelemért és mindent bedobni, mert ezen pár sor olvasása közben is érezni lehet a gondolat cserék keltette rezgés emelkedését.
Legközelebb én is ott leszek, hogy együtt emelkedjünk :)
Gratulálok a győzelmetekhez és a finom ebédhez Attilával :)
Köszönöm Hilda a beszámolót, ölellek :)
Attila neked pedig gratulálok hogy újból sikerült megmozgatnod az elménket és hogy újra sikerült emelned a tudásszintünket.

szép napot
egyre jobban
Miki

Ettől még "éhesebb" lettem

Gratulálok, nagyon hasznos, tömör összefoglalás! Jó lenne, ha sokan olvasnák. Sok ismerős gondolat, de így együtt nagyon szuper.

www.ittesmost.dxn.hu

A Vonzás Törvénye

A 4/C-hez: nekem eddig működik a dolog. :)

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
Ellenőrző mező
A következő ellenőrző kérdés azért szükséges, hogy elkerüljük a spam-robotok bejegyzéseit. Kérlek, töltsd ki a mezőt.
9 + 6 =
Add össze a fenti két számot, és írd a beviteli mezőbe. pl.: 1+3=4