Apád megtanított Téged arra, hogyan alakíts ki tartós üzleti kapcsolatokat?

5. lecke: Apád megtanított Téged arra, hogyan alakíts ki tartós üzleti kapcsolatokat? Azaz a biznisz networking, az üzleti kapcsolatépítés titka
Két fontos oka van, hogy az 5. leckével, az üzleti kapcsolatépítés titkaival kezdem a 2010-es vállalkozói-cégvezetői tapasztalataim megosztását…

 • Első fontos ok, mivel a 2010-es üzleti évem sikeréhez legnagyobb mértékben az alábbi szervezethez való csatlakozásom jelentette!

  Egész eddigi életemben abban a szent meggyőződésben voltam, hogy én milyen profin alakítok ki és építek üzleti kapcsolatokat. Nos, az igaz is, de csak ösztönösen. Az idén azonban elkezdetem tudatosan megtanulni, hogy kell üzleti kapcsolatokat tudatosan kialakítani és fejleszteni.

  Májusban hívtak meg egy BNI (Business Network International) egyik reggeli találkozójára. Cca. 50 cégvezető-vállalkozó ült U alakban egy hotel nagyteremében. Egymás után álltak fel és 60 másodpercben olyan ütős és figyelemfelkeltő bemutatkozásokat hallottam, hogy meg voltam döbbenve, hogy itt mindenki ilyen profin tudja bemutatni a saját szolgáltatását és azok hasznait a vevőknek…

  Majd 20 percre az első meglepetés után jött a második. A program végén a tagok egymásnak üzleti ajánlásokat és köszönőkártyákat adtak! Egymás után repkedtek a több százezer és millió forintos köszönetek, amelyeket egymásnak adtak a tagok. S mindezekért nem kértek egymástól jutalékot, mivel a BNI-ben a jutalék fizetése tilos! Azért nyitják meg egymásnak az üzleti partnereikhez az ajtót, mivel tudják, hogy vissza fogják kapni. Itt mindenki azért dolgozik, hogy a társainak hozzon üzletet. Az a cél, hogy egymást hitelesen beajánlják egymás vevőinek, és ehhez adják a személyes hitelességüket. Hiszen a BNI filozófiája, „Givers gain!, azaz Aki ad az nyer!”

  Itt a helyem! –döntöttem el. Itt olyan cégvezetőkkel-vállalkozókkal tudok együtt lenni, akik nem nyavalyognak, hanem proaktívan keresik a kivezető utat.

  Kértem tagfelvételemet, felvettek, és képzeld, a frissen alakult 204-es Lelkes Kapcsolatépítők BNI csoport elnöke is lettem. Így most mi minden kedden reggel 24 tagtársammal és a meghívott vendégeinkkel bizalmat építünk, tanulunk, ismerkedünk egymással és üzletelünk.

  Egy bonusz meglepetés: Amikor eldöntöttem a nyár elején, hogy kiadjuk Az Adakozó c. könyvet, egyszer csak észrevettem a könyv hátoldalán egy ajánlót, Ivan Misner-t, aki a BNI alapítója. Így még jobban összeállt a kép, hogy Az Adakozónak miért a következő mondat az alcíme:

  „Miért igaz, hogy Aki ad, sokkal többet kap vissza?"

  Az alábbi linkre kattintva Karácsonyi csomagban már meg is veheted Az Adakozót magadnak és ismerőseidnek is!
  www.pongorkiado.hu
 • Második fontos ok, mivel 2010. december 7-én kerül megrendezésre a BNI éves nagy rendezvénye minimum 500 üzletember, vállalkozó és cégvezető részvételével.
 • Amennyiben egy év múlva Te is el akarod mondani, hogy sikeres a 2011-es üzleti éved, akkor ehhez kellenek vevők, beszállítók és együttműködő partnerek.
  Arra kérlek, olvasd végig, hogy miért éri meg Neked 8.000 Ft+ÁFÁ-t és egy napodat invesztálni a 2010. december 7-i BNI nagy éves rendezvényébe:

  1. mivel ott lesznek a jövő évi vevőid!
  2. mivel ott lesznek a jövő évi beszállítóid!
  3. mivel ott lesznek azok akik, jövő évben beajánlanak Téged az Ő vevőiknek. Tudod a legbiztosabb módja az ügyfélszerzésnek a BEAJÁNLÁS!
  4. mivel meghallgathatsz egy előadást Wolf Gábortól, aki elárulja, hogyan kezelte sikeresen gyerekkorában a buliban való ismerkedéssel kapcsolatos félelmeit, és megtudod, hogy Neked mi ebből a könnyen alkalmazható hasznod
  5. mivel meghallgathatsz egy eddig csak szűk körben terjesztett előadást Ilyés Zsolttól, ADÓTERVEZÉS témájában
  6. mivel láthatod Tonk Emilt is a színpadon
  7. mivel lesz még 4 másik előadó, akik bombázni fognak a könnyen alkalmazható és hasznos tippjeikkel, hogy tutira megvalósítsd 2011-ben a legmerészebb üzleti álmaidat.
  8. mivel lesznek nagy értékű ajándékok kisorsolva,

  9. de a lényeg

  10. mivel engem az idén 2010-ben itt hallhatsz és láthatsz a színpadon utoljára, „Hogyan ne hagyj pénzt a vevőd zsebében a személyes értékesítés során? - témájú előadásomban. Ebben az előadásomban azokat a trükköket fogom veled megosztani, hogyan melegítsd elő a hideg hívást és hogyan ne hagyd a pénzt a vevőjelölted zsebében, amikor átadtad ajánlatodat, és csak nem akar Téged visszahívni….

  Klikkelj az alábbi linkre és ismerkedj meg a a BNI 2010. december 7-i nagy évzáró rendezvényével!
  http://www.bni-hungary.com/

  Nos, egy fontos megjegyzés: ezen a fenti linken el tudod olvasni a december 7-i programot, azonban a regisztrálás elég komplikált. Így, hogy ne menjen el a kedved, kérlek, küldj egy emailt Garay Beáta kolléganőm részére beata.garay@pongorkiado.hu és majd mi beregisztrálunk Téged és ott a helyszínen fogsz tudni majd fizetni.

Nos, amit apám nem tanított meg nekem az üzleti kapcsolatépítésről, azt én a BNI-ban pótolom be. Nekem hasznomra válik és megéri. Szerintem Neked is, ha komolyan gondolod a 2011-es üzleti céljaid megvalósítását!

Gyere várunk szeretettel!

Attila

Ui. kedden jön az 1. lecke: Hogyan küldtek padlóra üzleti mentoraim 3 alkalommal, amíg végül olyan pénzügyi tervet állítottam össze, amellyel nem vakon vágtam bele az új vállalkozás indításába? Azaz a pénzügyi tervezés titkai
Uii. Addig is kérlek, válogass a karácsonyi csomagok között a www.pongorkiado.hu webshopban. Van „Krampusz csomag a virgáccsal” isJ

Hozzászólások

BNI-kapcsolatépítés

Kedves Attila!

Köszönöm értesítésedet, mehívásodat a BNI-lehetőségről.
Sikerült regisztrálni, ott leszek én is kedden (7-én).

Kérlek írj, ha még kell valamit tudnom, hogyan ismerjük meg egymást, hol kereshetlek.

Tisztelettel várom szíves válaszodat.

Üdvözlettel: Véghné Erzsébet

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
Ellenőrző mező
A következő ellenőrző kérdés azért szükséges, hogy elkerüljük a spam-robotok bejegyzéseit. Kérlek, töltsd ki a mezőt.
2 + 9 =
Add össze a fenti két számot, és írd a beviteli mezőbe. pl.: 1+3=4